top of page
חיפוש

מוסיקה , הרבה יותר ממצב רוח

  • מיכל זגון-רוגל
  • 2 ביוני 2017
  • זמן קריאה 2 דקות

מוסיקה, היא הרבה יותר ממצב רוח טוב

סקירה עצומה של 400 מאמרים מדעיים בנושא השפעתה של המוסיקה על הבריאות מצא כי המוסיקה עשויה להיות טובה יותר מאשר תרופות מרשם והיא בעלת השפעה נרחבת עבור הגוף והנפש.

המחקר, בראשות פרופ' דניאל לויטין הנפלא שחוקר את נושא המוזיקה בתשוקה של ממש, סקר מאות מאמרים מדעיים המקשרים מוסיקה לשינויים פיזיולוגיים. תוצאות הסקירה העלו שני תחומים ספציפיים בהם יש אפקט מעניין מאוד , בכל הקשור לפעילות המערכת החיסונית ובכל הקשור למצב נפשי וסטרס.

"מצאנו עדויות משכנעות לכך שהתערבויות מוסיקליות יכולות למלא תפקיד של טיפול רפואי החל מחדרי ניתוח ועד מרפאות משפחה", אומר פרופ' לוויטין. "אבל חשוב עוד יותר, הצלחנו לתעד את המנגנונים הנוירוכימיים שבאמצעותם למוסיקה יש השפעה בארבעה תחומים: ניהול מצב הרוח, הסטרס הנפשי, החוסן הגופני וככלי למינוף חברתי".

הנה כמה נקודות עיקריות מהסקירה:

האזנה למוסיקה היתה טובה יותר מאשר תרופות מרשם בהפחתת הלחץ לפני הניתוח.

אנשים שהקשיבו למוסיקה היו בעלי עלייה ברמות ה- Immunoglobulin A IgA - סוג של נוגדן שנמצא במשטחי רירית (מערכת העיכול, הריאות וכו') ומסייע במניעת זיהומים.

למאזינים למוסיקה היו מספר גבוה יותר של תאים מסוג החיסון הנקרא NK -NATURAL KILLERS וכמו שזה נשמע, תפקידם לתקוף חיידקים, תאים נגועים ותאים סרטניים. לא הייתם רוצים צבא שכזה אצליכם בגוף ?

האזנה למוזיקה צמצמה את רמות הקורטיזול בגוף. קורטיזול הוא הורמון הלחץ הידוע. הוא בעל השפעות פיזיולוגיות נרחבות, חלקן מאוד יעילות לנו כאשר אנו מצויים בזירת פיגוע, תאונת דרכים או טראומה קשה אקוטית. יחד עם זאת, הגוף לא יכול לסבול רמות קורטיזול גבוהות באופן כרוני, זהו הרס ממש ושיטתי של הגוף ובעיקר יש לכך השלכה מהותית על השמנת יתר שגם לה כידוע השלכות בריאותיות הרסניות.

החוקרים הציעו כי מחקרים עתידיים על מוסיקה ונפש יכולים לגלות הרבה יותר על האופן שבו הגוף שלנו עובד. הם העלו מספר שאלות למחקר נוסף:

מה הם היתרונות של הקשבה לעומת השמעת מוסיקה?

האם תכונות אישיות, גורמים גנטיים או השפעות ביולוגיות משפיעים על תגובותיהם של אנשים למוזיקה?

מהו תפקידו של האוקסיטוצין, "סם האהבה" המשתחרר מהמוח ומעורב בהכרה חברתית, קשר זוגי, חרדה והתנהגויות אימהיות?

הסקירה המקיפה פורסמה במגזין "מגמות במדעי הקוגניציה"

Comments


Featured Posts
בקרוב יהיו כאן פוסטים ששווה לחכות להם!
שווה להמשיך ולעקוב...
Recent Posts
Archive
Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page